VEELGESTELDE VRAGEN

Hoe kan ik me inschrijven?
Om deel te kunnen nemen aan een cursus moet je vooraf inschrijven. De werkwijze daarvoor is als volgt:
Na je aanmelding (online, telefonisch of via mail) ontvang je een mail met de inschrijfgegevens en een inschrijvingsfiche. De inschrijfgegevens kun je ook op de pagina "Inschrijven" en op de pagina´s van de betreffende cursussen vinden. Je maakt het inschrijvingsbedrag over naar BE22 7330 0816 9147 van CDE. Wanneer de inschrijving gevalideerd werd, ontvang je een inschrijfbevestiging.

Wanneer kan ik me inschrijven?
Inschrijven kan zolang de cursus niet volzet is of de inschrijvingen niet afgesloten zijn. Inschrijven kan ook tijdens de infomomenten zolang de cursus nog niet volzet is.
 
`Zijn er kortingen mogelijk op het inschrijvingsbedrag?
Bij een jaarinschrijving geniet je een voordeliger inschrijvingsbedrag dan een modulaire (per trimester) inschrijving. Daarboven bieden we extra korting aan als je inschrijft in twee of meer cursussen of als je inschrijft samen met een gezinslid dat op hetzelfde adres woont.
 
Zijn er naast het inschrijvingsbedrag nog andere kosten?
Behalve eventuele leerboeken in de instrumentlessen, is alle lesmateriaal in het inschrijvingsbedrag inbegrepen.

Kun je bij CDE een muziekinstrument aankopen of huren?
CDE verkoopt of verhuurt geen muziekinstrumenten. Je docent kan je desgewenst adviseren over de aanschaf van een instrument.

Zijn er toelatingsvoorwaarden?
Om in te schrijven in een basiscursus (eerste module) en in een zomerworkshop is geen voorkennis of ervaring vereist. Indien je wenst in te stappen in een hoger niveau neem je best vooraf contact op met ons.

Wat is de studiebelasting van een cursus?
De studiebelasting (d.w.z. de lestijd plus de oefentijd thuis) verschilt per cursus en per module. In de meeste opleidingen heb je 2 lesuren per week. Daarnaast besteed je thuis een bepaalde tijd aan het oefenen van de leerstof. Hoe lang je moet oefenen hangt af van wat je wilt bereiken. Hoe meer tijd je aan het oefenen besteed, hoe sneller en beter je leert spelen. Het aantal oefenuren neemt toe naarmate je niveau vordert. In de eerste niveaus schiet je met een half uur per dag al aardig op.

Is er een maximumleeftijd?
De maximumleeftijd is 130 jaar. Maar ernstig nu: we hanteren geen leeftijdsgrens. Onze cursussen staan open voor alle leeftijden.

Moet ik een toelatingsproef afleggen?
Om deel te nemen aan de eerste module en de zomerworkshops is geen voorkennis vereist en moet er dus ook geen toelatingsproef worden afgelegd. Ook in de hogere niveau´s is er geen toegangsproef; de cursist wordt door de docent geëvalueerd.

Moet ik een examen of toets afleggen om over te gaan naar het volgende cursusjaar?
Nee, onze cursisten worden permanent geëvalueerd, zonder verplichte examens.
 
Is het mogelijk om een proefles te volgen?
Dat kan in de cursussen popzang en gitaar. Neem hiervoor vooraf contact op met ons. 
 
Moet ik deelnemen aan nevenactiviteiten?
Nee, deelname aan eventuele nevenactiviteiten is altijd geheel vrijblijvend.

Wanneer vindt de infoavond plaats?
Datum en locatie van de infoavonden vind je op de pagina Infomomenten.

Wat is het verschil tussen een jaarinschrijving en een modulaire inschrijving?
Bij een jaarinschrijving ben je ingeschreven voor een volledig cursusjaar (van september tot juni). Een cursusjaar omvat drie modules.  

Waar vind ik het schoolreglement en de algemene voorwaarden?
Het scoolreglement en de algemene voorwaarden vind je hier.

Andere vragen?
Contacteer ons: we zullen ze graag beantwoorden.