Piano

Voor wie?

Opleiding voor volwassenen, van elke leeftijd, en van elk niveau, die graag grondig piano willen leren op een aangename manier.

Onze muziekschool richt zich op volwassenen, maar we hebben ook een beperkt aanbod voor gemotiveerde jongeren tussen 8 en 17 jaar die een degelijke piano-opleiding willen volgen. Deze lessen worden aangeboden op naar keuze op woensdagnamiddag of op weekdagen tussen 17 en 18 u. Voor jongeren is enkel een jaarinschrijving mogelijk. Het programma omvat geen verplichte bijvakken en examens.

Praktisch

Inhoud

Beginnende studenten leren snel de vaardigheden en kennis die nodig zijn om piano te spelen. Er is geen voorkennis of ervaring vereist; alles wordt stapsgewijs aangeleerd. Je leert ook het notenschrift zodat je snel zelfstandig piano kunt spelen. Als beginner leg je een stevige basis. Er wordt gewerkt rond melodie, akkoorden, ritme en stijl. Op een prettige, maar grondige manier gaat de docent met je aan de slag om het pianospelen op een vlotte manier in de vingers te krijgen.
Als meer gevorderde student kun je een individueel programma volgen dat afgestemd is op je persoonlijke muzikale interesses.

Lestijden

De lessen vinden wekelijks plaats. Tijdens de inschrijvingsprocedure kun je een individueel lesmoment te kiezen. Tijdens schoolvakanties en op wettelijke feestdagen is er geen les.

Een les duurt 35 minuten, verdeeld in 20 minuten individuele les voorafgegaan door ca. 15 minuten om te oefenen. 

Optie intensief 

Je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor de optie “Intensief”, waarbij je dubbele individuele lestijd krijgt. Dit betekent niet altijd dat er twee keer zoveel leerstof is, omdat de hoeveelheid aangepast wordt aan je eigen tempo. In deze optie krijg je 40 minuten individuele les. Samen met de oefentijd ben je ongeveer een uur bij de docent: 40 minuten les plus ca. 15 minuten tijd om te oefenen. Als je hierin geïnteresseerd bent of meer informatie wilt, laat het dan zo snel mogelijk weten, want de plaatsen in deze optie zijn beperkt.

Start volgende module:Week van 15 april 2024
Niveau: Alle niveaus (individuele les)
Leeftijd:Volwassenen
Duurtijd jaarinschrijving:Enkel mogelijk in september
Duurtijd modulaire inschrijving:1 trimester
Lesdag:Naar keuze (afhankelijk van beschikbaarheid) op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag
Lesuur:Naar keuze (afhankelijk van beschikbaarheid) vanaf 17.00 u. tot 22.00 u. (op woensdag vanaf 13.00 u.)
Inschrijving modulair:€ 215
Inschrijving optie intensief:€ 430

Studenten piano aan het woord

Ik heb van de afgelopen module genoten en ben blij dat ik ineens voor het hele jaar ben ingeschreven. Ik vind het super dat we op ons eigen tempo kunnen leren en toch persoonlijke aandacht van de docente krijgen.
Ann D. uit Edegem (piano)
✯✯✯✯✯
Bedankt voor de enorm leerrijke, fijne en aangename lessen!
François P. uit Edegem (piano)
✯✯✯✯✯
Hierbij wens ik mijn grote appreciatie uit te spreken over de opleiding piano. De boeiende wijze waarop les gegeven wordt, de motivatie, de duidelijkheid, de vrolijkheid hebben me aangenaam verrast.
Guido D. uit Mortsel (piano)
✯✯✯✯✯
Les volgen bij CDE is genieten!
Christine B. uit Kontich (piano)
✯✯✯✯✯
Scroll naar boven